Terug naar nieuws

Nieuwbouw voormalig postkantoor dit najaar van start

Dit najaar gaat de bouw van start van het appartementengebouw op de locatie van het voormalige postkantoor in Purmerend. De gemeenteraad stemde al eerder in met het wijzigen van het bestemmingsplan en dat is sinds deze week onherroepelijk. Na de zomer wordt eerst het PostNL-gebouw gesloopt, waarna de bouw kan starten. In het complex komen 158 appartementen in verschillende prijsklassen.

Wethouder Eveline Tijmstra is blij met de ontwikkeling: ‘Net als zoveel Purmerenders heb ik lang uitgekeken naar de bouw. Het postkantoor is al meer dan tien jaar buiten gebruik en de locatie is dringend toe aan een opknapbeurt. Met de ontwikkeling van dit appartementengebouw, in de historiserende stijl die we ook zien langs de Neckerstraat, krijgt deze prominente plek eindelijk de uitstraling die past bij de binnenstad. De woningen liggen straks dichtbij alle voorzieningen en zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ontwerp

Het ontwerp voor het voormalige postkantoor bestaat, langs de kant van de Gedempte Where, uit 5 tot 6 bouwlagen. Langs de Gedempte Where oever wordt het gebouw 7 tot 8 bouwlagen hoog en langs het water van de Gedempte Where blijft een openbaar voetpad liggen. Dankzij het historiserend ontwerp past het gebouw goed in de historische binnenstad. Op deze plek past een andere invulling van mobiliteit waar openbaar vervoer en de fiets een prominente plek krijgen. Daarom zitten in het plan 282 fietsparkeerplaatsen. Daarnaast komen er 65 parkeerplaatsen voor auto’s en kunnen de toekomstige bewoners gebruik maken van een aantal deelauto’s.

Lees meer